Hvad er stress?

Stress er en overbelastning af kroppen, dine følelser og dine sanser. Når kroppen er “tændt” hele tiden kommer du aldrig helt ned i tempo så nervesystemet får ro og hvile.

Stress kan være kortvarig, og en helt naturlig reaktion når du har en deadline eller noget du skal have klaret her og nu. Det gør dig skarp og gør du får gennemført den opgave du har besluttet dig for.

Når stress bliver en folkesygdom, så er det ikke den kortvarig stress som er problemet. Så er det fordi du har hængt fast i en stresszone for længe. En langvarig stressperiode er usund for kroppen. Med min stressbehandling i Odense kan du slippe fri af de mange kedelige stress symptomer. 

For at klare stress i end længere periode og køre i et højt gear, kræver den en god fysisk form, mentalt overskud og stædighed. Din bil kan heller ikke køre videre med en slidt motor den brænder af. Alligevel presser flere og flere sig selv og går ned med stress.

Hvad er stress? Stress er en overbelastning af dit nervesystem gennem længere tid og for lidt restitution

Din krop er som en maskine, den kan ikke køre 24/7 uden pauser, så bryder den sammen. Det er præcis det som sker, når du bliver ramt af stress. Din krop skriger på pause.

Din krop har kørt med et højt niveau af stresshormoner i kroppen, alt for længe, og nu siger den stop. Den kræver en time-out, og derfor går du helt ned på energi.

Hvad er stress? Stress slører din tanker, påvirker dit humør og stjæler din livskraft, men alt håb er ikke ude

Når du er fanget af stress kan det være svært at se lyset igen, men alt håb er ikke ude……

Det ved jeg, fordi jeg selv er gået fra stressramt til at opnå en stressfri livsstil. Jeg har selv mærket de kedelige symptomer som negativ energi, dårligt humør og følelsen af ikke at slå til.

Stress er når du konstant er presset, har for travlt og føler du skal nå mere end du måske kan overskude.

Hvordan får man stress ud af kroppen

Når du konstant er stresset, medføre det din krop kommer i en flugt-kamp position og sætter en produktion af stresshormoner i gang. Det er netop stresshormonerne, som gør din krop kommer i ubalance og skaber stress symptomer.

Store mængder af stresshormoner skabe en ubalance i din krop og hjerne, derfor kan du ikke finde ro. Det medfører også en en lang række fysiske og psykiske symptomer, så som høj puls, hjertebanken, dårlig søvn, humørændringer samt tristhed.

Stress er ikke en sygdom i sig selv, men konsekvenserne ved stress er du nedslider din krop og kan medføre alvorlige stress symptomer.

Netop derfor, skal du spotte din stress og reagerer når du mærker kroppen ændre sig eller giver dig signaler om noget er forkert.

Stress er tegn på du har belastet dig selv og din krop for længe, så du skal genvinde din energi

Du kan sige farvel til stress ved at nærer dig selv og fylde dig selv op. Med den rette kost, kosttilskud og træning er jeg selv sluppet fri af stress.

Find hjem til dig selv igen og genvind din livsgnist. Med ro, nærvær og kærlig omsorg for dig selv, kan du slippe fri af stress.

Vil du have hjælp til stress, træthed og vægttab?

Mit navn Susanne Jensen. Jeg er livsstilsmentor og træningsspecialist, med særlig fokus på kvinder i overgangsalderen.

Foruden at mærke stress, træthed og overvægt på egen krop, har jeg også skrevet en bog. Min bog har særlig fokus på, hvordan stress påvirker kvindekroppen i overgangsalderen. Når vi bliver mere sårbare og skrøbelige over for stress, træthed, overvægt og livsstilsygdomme.

Ønsker du hjælp til, at slippe fri af stress og få din energi, glæde og dit overskud tilbage?

Min stressbehandling i Odense kan hjælpe dig, så du får din livskraft tilbage. 

Andre har også læst: