Gør din kæbespænding dig tyk?

Er du overrasket? Jeg tænker ikke du har hørt det før, men en kæbespænding kan gøre dig tyk på maven.

Ti ud af 10 kvinder jeg har behandlet for overvægt har en kæbespænding.

En kæbespænding er tegn på stress, overanstrengelse, udmattelse og påvirker hele din krop. Stress og overanstrengelse påvirker hele din krop. Fysisk reaktion er øget vægte på maven. Der er mange andre reaktioner, men når du drømme om vægttab, så er niveauet af stresshormoner din værste fjende.

Når jeg behandler kæbespændinger, oplever mine kunder sig ikke som stressede, langt fra. De er skønne velfungerende kvinder, som kan klare næsten alt, men de kan ikke tabe sig overhovedet.

Jeg kan fortælle dig, at din krop sladrer. Og en kæbespænding er både tegn på kontrol og tegn på du har bidt tænderne sammen måske alt for længe. Du kan klarer næsten alt ikke, selvom du dog ofte bliver træt og udmattet.

Der ligger enorm mange følelser i din kæbe og det er kroppens største stressmuskel. Det betyder at din krop opfatter en kæbespænding, som en trussel i kroppen, som giver dig en usynlig stresstilstand. Det er tegn på du overanstrenger dig hele tiden og udmatter din krop.

En kæbespænding stresser kroppen og hele dit nervesystem, så du får svært ved trække vejret helt ned i bunden af maven.

Det betyder din vejrtrækning bliver overfladisk. Du får ikke ilt ned i maven og fjernet dine affaldsstoffer rigtigt. Kort sagt så ophober du alt i maven. Netop derfor gør en kæbespænding dig tyk, specielt på maven.

Kæbemusklerne er dine største stressmuskler, sammen med nakken og dine sædemuskler

Har du i årevis bidt tænderne sammen for, at klare dagens opgaver eller presset dig selv fysisk og mentalt?

Har dit liv været fyldt med meget hverdagsstress, uden at du har tømt kroppen for stress ophobninger og afstresset din krop?

Så kan din kæbespænding være årsagen til, du er blevet tyk på maven, eller kæmper forgæves med at tabe dig. En kæbespænding gør din krop føler sig stresset og kommer i en kampposition. En kampposition, som betyder din krop skruer op for produktionen af stresshormoner.

 

Mange oplever ikke muskelspændinger som stress, men muskelspændinger stresser din krop og kroppen forsøger, at fortælle dig du skal stoppe op og slappe mere af.

Stress kan komme til udtryk på mange måder i kroppen. En kæbespænding giver ikke kun symptomer som øget vægt og mavefedt. Symptomerne sætter sig flere steder i kroppens muskler.

Hele din krop bliver skæv. Og de øvrige store stressmuskler, som nakken og dine sædemuskler påvirkes.

 

Akupunktur Odense med posturologi

 

En kæbespænding påvirker din krop med  med følgende symptomer:

 • Træthed og smerte i lænden
 • Smerter i hofte og lyske
 • Forstoppelse
 • Oppustet og fyldig mave
 • Manglende menstruation
 • Væskeophobninger
 • Hedeture
 • søvnproblemer

Og, der er mange flere symptomer på en kæbespænding.

 

Sådan påvirker en kæbespænding mavefedtet

Konsekvensen af en kæbespænding, er at du får en kronisk stresstilstand i kroppen, så din krop tror den skal kæmpe eller flygte.

Når din krop føler sig fanget i en konstant kamp, producere den stresshormonerne adrenalin og kortisol i høje mængder, og det gør dig tyk specielt på maven.

Test dig selv, for en kæbespænding. 

Følgende symptomer er tegn på en kæbespænding, som gør dit nervesystem anspændt og stresser din krop.

 • Skærer du tænder?
 • Vågner du om morgen med ondt i tænderne?
 • Har du ondt i kæberne
 • Har du svært ved at koncentrere dig efter middag elle om eftermiddagen?
 • Har du ondt i skuldrene, nakken eller ryggen?
 • Lider du af hovedpine?
 • Har du søvnproblemer?
 • Har du synsforstyrrelser?

 

Kæbespændinger påvirker din vejrtrækning

Når kæbeleddet er låst får du problemer med din vejrtrækning. Du kan få en følelse af, du ikke kan trække vejret helt ned i bunden af maven, og din vejrtrækning bliver overfladisk.

Det betyder, du kan opleve kvælningsfornemmelser og en konstant følelse af en klump i halsen.

Det betyder, du kun trækker vejret i din brystkasse, og dermed udnytter du ikke åndedrættes unikke effekt. Du ophober alt omkring dit mavebælte og alt energi står stille.

 

Hvad er årsagen til en kæbespænding?

Gammel stress, angst, frygt og chok kan sætte sig i dit kæbe-led og dine kæbemuskler.

Piskesmæld, eller anden ulykke, hvor du har slået hovedet eller din nakke.

Tandoperationer og tandreguleringer.

Kroniske smerter eller sygdom.

Vrede, bitterhed og irritationer er også følelser, som sætter sig som kæbespændinger.

 

 

En kæbespænding nedsætter din forbrænding

Din lever styrer dine kæbemuskler i kinesisk medicin. Din lever-energien er også din åbning til resten af kroppens energiflow.

Din lever skal sikre, at alt energi og flow i kroppen kan flyder frit.

Med en kæbespænding er det desværre umuligt.

Derfor skal du starte med, at afspænde dine kæbemuskler, så du kan få din forbrænding op i gear før du kan tabe dig overhovedet.

Sådan slipper du af med din kæbespænding:

En kæbespænding ligger typisk dybt, og er ikke noget du lige slipper af med på et øjeblik. Det kræver vedholdende i forhold til den rette træning, at forløse din kæbespænding.

Usynlig stress kan være et gammelt chok, traume eller stresskolaps, som du slet ikke er bevidst omkring.

Sådan kan jeg hjælpe dig:

Vi skal bag facaden og kigge på dit liv. Hvad er det sket i dit liv, som har påvirket din krop.

Det er præcis det jeg gør på alle mine livsstilsforløb, hvor jeg holder workshop omkring kæben og det som gemmer sig i netop din krop.

Derud over holder jeg live workshop I Odense omkring kæbespændinger og usynlig stress.

Har du brug for personlig hjælp, tilbyder jeg mit   eksklusive 1:1 mentorforløb.Her får du en personlig bodyscanning og posturologisk undersøgelse og clairvoyance.

En posturologisk undersøgelse afslører lynhurtigt din kæbespænding. Og med clairvoyance finde jeg årsagen og udløsningen, som kan ligge mange år tilbage.

Når din kæbespænding bliver løsnet mærker du hurtigt en ændring i din vejrtækning, så dit åndedræt bliver frit og naturligt igen. Og du begynder at tabe dig helt naturligt.

Posturologi korrigere skævheder, smerter og holdningsforstyrrelser i kroppen. 

Det er præcis årsagen til, at alle vægttabsforløb starter med afspænding af din kæbe. Samtidig mærker du din krop har brug for omsorg og afspænding i dit nervesystem.

Muskler arbejder i kæder og påvirker din kropsholdning, så når kæben løsnes oplever du resten af kroppen afspændes og du bliver mere rolig og afslappet.

Din forbrænding kommer op i gear, så du kan smide det overflødige fedt omkring mavebæltet.

Vil du have min hjælp til din kæbespænding?

Alle mine livsstilsprogrammer starter med afspænding af dine kæbe, så du kan slippe al stress, pres og overanstrengelse i både krop og sind.

Du kan også få min personlige hjælp med min akupunktur-behandling i Odense. Min TBZ akupunktur indeholder, bodyscanning, kropsanalyse, behandling og coaching.

Kom bag facaden og find årsagen til din kæbespænding, så du slipper fri af stress og får overskud til dit vægttab (næsten) uden anstrengelse.

Susanne Jensen terapeutisk livsstilsmentor, træningsspecialist, forfatter og blogger