Hvad gør stress ved kroppen?

Når kroppen bliver stresset bliver du  sammenbidt og anspændt. Stress har en nedbrydende effekt på både krop, sind og sjæl.  Jeg ved det, fordi jeg selv har mærket, hvad stress har gjort ved min krop.

Som kropsterapeut i over 20 år i Odense, har jeg arbejdet med stress gennem mange år. At mærke, hvad stress gør ved kroppen på egen krop, har sat dybe fodspor i mit liv.

Når kroppen rammes af stress, så mister du din energi og dit mentale overskud. Stress dræner kroppen for glæde, vitalitet, saft og livskraft.

Da jeg var stressramt var min krop som et fladt batteri uden power og vitalitet. Mit overskud forsvandt og jeg var ekstrem træt. 

Hvad gør stress ved kroppen?

Tankemylder og sorg udløste stress i min krop. Sådan reagerede min krop på stress med følgende stress symptomer:

  • Smerter i kroppen, som satte sig i min lænd, hofter og skulder.
  • Smerter i mine fingere, som mindede om gigtsmerter.
  • Ofte havde jeg, det som om jeg ikke kunne trække vejret, og havde svært ved, at løbetræne, som jeg ellers har gjort i mange år, helt uden problemer.
  • Hoste og vejrtækningsproblemer blev tiltagende.

Jeg var naturligvis hos lægen og fik taget en masse test af mine lunger. Der var intet synligt, som kunne måles i hverken blodprøver eller øvrige lungetest, som jeg var igennem.

Med min viden som zoneterapeut og akupunktør var jeg opmærksom på kroppen forsøgte at råbe mig op. Men jeg var ikke i stand til, at tage action på mit liv, på det tidspunkt.

Derfor forsatte jeg ud at den triste sti, selvom jeg mistrives i mit job og levedede mit liv på autopilot.

Tankmylder og sorg stressede min krop. Min krop havde sendt en masse tydelige signaler, med smerter, hoste og vejrtækningsproblemer, men jeg lytte ikke, jeg kørte videre.

Til sidst sagde min krop helt stop og tog beslutningen for mig. Kroppen kan gå langt inden den giver op over for stress. Kroppen kæmper og kæmper for dig, fordi den er din bedste ven.

Hvad gør stress ved kroppen?

Hvad gør stress ved kroppen

Kroppen er fantastisk den giver ikke op. Min krop sagde stop, fordi jeg ikke selv kunne sige STOP.

På vej til fodbold med min søn fik jeg så store mavesmerter, at jeg ikke kunne bevæge mig. Jeg måtte lægge mig i græsset og stoppe helt op. Min krop, blev total tung og jeg ikke kunne bevæge mig.

Min hoved blev helt tomt. Jeg lå bare og stirrede op i himlen, mens regnen ramte mig. Jeg var tom indvendig og helt ligeglad.

Min nabo fandt mig og fik fat i en ambulance. Det eneste jeg husker var min krop var total slap, den var flad og tom. Jeg kom en tur på sygehuset, hvor jeg fik målt puls og lavet hjertediagram.

Der var ingen tegn, på noget alvorligt, så et par timer efter var jeg hjemme igen. Min krop var total slap og der var absolut ingen energi til bevægelse, jeg var virkelige som et fladt batteri.

Jeg havde ikke haft fart på, eller presset mig selv fysisk, men mentalt var jeg ude af kurs. Jeg kunne ikke tage den rigtigte beslutning i forhold til mit job, som jeg mistrives i.

Jeg havde i samme periode mistet min mormor, som var min heltinde i mit liv, og var ramt af en ubeskrivelig sorg.

Kroppen skelner ikke mellem fysisk eller psykisk stress, den går i alarmberedskab, og begynder at producere stresshormoner, fordi den tror den skal kæmpe eller flygte.

Min krop, var ikke stand til, at kæmpe mere –  nu gav det op.

Kroppen er klog, den sagde simpelhen stop for mig, da jeg ikke selv kunne sige stop!

Jeg havde haft det dårligt i lang tid. Årsagen var tankemylder og sorg, som medførte stress i min krop.

 

Hvad gør stress ved kroppen?

Stress er en reaktion på overbelastning og hos mig var det en reaktion på mit liv gennem længere tid, ikke havde været i harmoni.

Jo flere episoder gennem livet, hvor du oplever disharmoni, og kæmpet dig videre, jo mere bagage ligger du i din krop.

Stress sætter sig i kroppen, både fysisk og psykisk, som magneter, derfor kan der ligge flere års stressophobninger i din krop, som du ikke er bevidst om.

Kroppen har et fantastiske sprog.

Alle følelser, tanker, bekymringer, angst, frygt, sorg og svigt sætter sig i kroppen, som smerter, uro og energiblokeringer. Som akupunktør, var jeg bevidst, om jeg skulle have hjælp til, at få min krop i balance igen.

Jeg måtte viske tavlen ren og tømme min krop for de belastninger, den havde været igennem, så jeg kunde får min livskraft og energi tilbage igen. Min krop skulle have masser af ro, hvile og omsorg. 

 

Stressfri yoga online og i Odense

Alle negative oplevelser og manglede action på livets vej, satte sig i min krop. Energien og livskraften blev nedbrudt, så jeg mistede min gode energi og glæde, men også evnen til at tænke klart.

Hvad med dig, hvad gemmer du på i kroppen?

Hører du eller mærker du kroppen snakker til dig?

Stress slider på kroppen og nedbryder både dit nervesystem, din hormonbalance og udmatter kroppen fysisk og psykisk.

Stress er en reaktion på langtids overbelastning, og en reaktion på dit liv gennem længere tid, ikke har været i harmoni.

Måske har du haft flere episoder gennem livet, hvor du har oplevet disharmoni, og kæmpet dig videre gennem livet fordi du ” SKULLE”, så vid du ikke er alene.

Stress satte fodspor i min krop og mit liv, så jeg måtte ændre livsstil

For mig betød stress en ny kurs i livet. Og i dag, ser jeg tilbage på min oplevelse, som en lærerig proces. Jeg er bedre til, at passe på mig selv.

Vi kan aldrig slippe helt uden om stress, men vi kan sørge for at tømme kroppen for stressophobninger jævnligt. Og have nogle gode redskaber i hverdagen, som sikre vi ikke går ned med stress.

Efter en periode med for meget fart og feltet, eller store beslutninger, hvor vi bruger en masse energi i hovedet, eller andre ubehageligheder, som sorg, skuffelser eller svigt.

Så skal kroppen afstresses. Kroppen skal have masser af  hvile og ro, så nervesystemet kan falde til ro igen. Og kroppen kan slippe alle stresshormonere.

Vil du have hjælp til, at sætte din krop fri af stress?

Jeg tilbyder stresscoaching med kost og træning, så du kan sige farvel til stress og velkommen til ro, nærvær og øget livskvalitet igen.

Du kan også kontakte mig på 29260956, hvis du vil høre mere om, hvordan jeg kan hjælpe dig med, at give slip på stress i kroppen.

Mit navn er Susanne Jensen, jeg er stresscoach, akupunktør  terapeutisk træner online og i Odense på Fyn.

Jeg er selv gået fra stressramt til, at komme tilbage på toppen i livet.

Hvad gør stress ved kroppen?

Du kan læse mere om stress på min sundhedsblog

Stress symptomer

Stress symptomer

Hvad er stress

Hvad er stress

Hvordan får man stress ud af kroppen

Hvordan får man stress ud af kroppen hurtigt

Stressforløb Odense og online

Stressforløb Odense og online