Kæmper du også forgæves med dit mavefedt?

Så er du langt fra alene. Lad mig fortælle dig, at dit mavefedt langt fra kun handler om kost og træning.

Som som terapeutisk slankementor  i Odense og og online slankecoach arbejder jeg med hele din intelligente krop. Din krop er vejviser og fortæller alt om dig. Derfor har jeg fokus de 9 årsager, som har indflydelse på dit mavefedt.

Kroppen har nogle processer og funktioner den skal udføre, når den skal forbrænde mavefedet. Fungere funktionerne i kroppen ikke, så kan mavefedtet ikke forbrændes, på normalvis. Det skaber ubalance i kroppen, stagnationer og energiblokering.

Her får du 9 årsager, som du helt sikkert ikke kender, men som har stor indflydelse på dit mavefedt.

Tjek om du kæmper forgæves mod din egen krop.

Har du en  kæbespænding kan den give dig øget mavefedt

Giver en kæbespænding dig øget mavefedt

En kæbespænding, som er fastlåst gør dig skæv i dit bækken og låser din energi. Så alt energi flow i kroppen og omkring mavefedtet bliver blokeret.

En kæbespænding medfører du får en usynlig stresstilstand i din krop, som gør din krop udløser stresshormoner. som gør dig tyk.

Her kan du “gemme” gamle chok, traumer, stress-tilstande, vrede og irritationer. Det betyder du har en stagnation i din lever-energi, som gør din udrensning og din forbrænding bliver nedsat.

Din lever er kroppens største afgiftningsorgan og kroppens bloddepot. Leveren styrer dine hormoner samt din fedtforbrænding.

Du udnytte ikke dit åndedræts fantastiske effekt, fordi din lever-energi er blokeret. Det betyder din vejrtrækning kun ligger i toppen af din brystkasse. Dermed får ikke ilt nok ned i maven. Du får hellere ikke fjernet dine affaldstoffer, så de ophobes i kroppen. Når du udrenser din lever, kan du slippe mavefedtet helt naturligt.

Mangel på ilt fra lungerne kan give øget mavefedt

Derfor sidder dit mavefedt fast

En overfladisk vejrtrækning, gør du ikke udnytter åndedrættets magiske effekt.

Lungerne styre Qi og din vejrtrækning. De tager luften ind, fylder kroppen med livsgivende qi (livsenergien)

At trække vejret rigtig er = liv i kroppen til alle dine celler og den helt rigtige iltning til blodet. At ånde ud er lige så vigtig som din indånding, da det netop er vejen til at tømme lungerne og give slip på både affaldsstoffer, skidt og slagger i kroppen.

 

Din milt omsætter alt både fysisk og mentalt

En klassisk årsag kan være en milt-ubalance, som du måske slet ikke forbinder med vægttab og mavefedt. Men i kinesisk medicin er din milt omdrejningspunkt for vægttab og her ligger hele dit POWERFELT.

Milten står for omdannelse og transport af alt det du spiser og drikker.
En typisk milt ubalance betyder, at du har tappet din energi, så hele dit jord element som består af din mave og milt kommer i underskud af energi. Netop derfor, oplever du vægten sætter fast omkring maven, og du har svært ved at smide dit mavefedt.

Et milt problem, betyder, at du ophober mere, slim og slagger omkring mavebæltet, og affaldsstofferne hober sig op i dine organer. Du bliver, oppustet, føler dig tung i kroppen og træthed bliver et kendetegn.

Er din lever og tarme overbelastet af slim, slagger og affaldsstoffer samt mangel på gode tarmbakterier

Derfor sidder dit mavefedt fast

Leverener general i kroppen, når det handler om afgiftning, er din lever overbelastet, får du ikke afgiftet din krop optimalt.

Leveren styrer også dine hormoner i kinesisk medicin, hvilket betyder du kan få kaos i din hormonbalance. Det kan føles som om du er på vej i overgangsalderen.

Leveren er også tæt forbundet med blod, så det er ikke overraskende, at den er forbundet med menstruationsproblemer, kramper, PMS alle ubehag, som kommer til udtryk omkring maveregionen.

Et tillstoppet tarmsystem, kan betyde du bliver tyk af det, som lugter i dine tarme.

Har du en bækkenlåsning medfører det nedsat nerveforsyning til dine udrensningsorganer 

En bækken låsning kan give dig ekstra mavefedt

En bækkenlåsning, får betydning for din nerveforsyning ind til din udrensningsorganer. Dine muskler i lænden og sædemusklerne bliver overspændte, hvilket betyder nedsat energi af blod og Qi. Når Qi er nedsat, er blod også nedsat, da Qi skal bevæge blodet i din krop.

Du ophober både slim, slagger og affaldsstoffer samt fedt i dine indre organer, og fedtet lager sig omkring hele maven.

Højt stressniveau i kroppen medfører vægtøgning på maven

Stress og topmave

Højt stressniveau i kroppen gør du har mange stresshormoner, som gør dig tyk. Det er affaldstoffer, som betyder din krop ikke har energi til vægttab og forbrænding af mavefedt.

Di krop er i en konstant ” ALARM-FASE, og tror du har en tiger inde i kroppen, som den skal bekæmpe og din krop bruger alt energi på at overleve.

En høj mængde stresshormoner påvirker dine andre hormoner, så hele din krop kommer i ubalance. Dine binyrer producere i tider med stress, hormoner som adrenalin og cortisol. Når kortisol niveauet stiger udløser det lageret kropsfedt især på maveregionen.

At få sænket kroppens stressniveau er derfor afgørende for, at få mavefedet væk og dine øvrig hormoner i balance.

Ved høj niveau af stresshormoner i kroppen vil du typisk ligene en gravid og lager ekstra mavefedt over navlen.

 

Hormonelle forandringer ændre din forbrænding af mavefedt

Kroppen ændre sig efter 40 års alderen, og din forbrænding bliver mindre år for år. Det betyder du ikke har “RÅD” til at spise det samme som før.

Hygger du dig lidt for meget i weekenden med vin, øl og snacks, så kræver det en særlig indsat at få kalorierne forbrændt igen.

Har du tilmed mange dårlig tarmbakterier og sløve udrensningsorganer, så kan det føles som om, alt det du indtager spurter ind i dine fedtceller på maven,

Ydermere sker der et fald af i produktionen af østrogen og progesteroner, som er dine kønshormoner, som betyder nedsat forbrænding i overgangsalderen.

 

Mangel på livsvigtige vitaminer, næringstoffer, sunde fedtstoffer og aminosyre

At være i mangel på overstående er det samme, som at køre på et fladt batteri, så du får sovende celler unden næring og energi.

I dag har vi ikke samme samme indhold af næring i vores mad, og har du tilmed stresset for meget, levet af for dårlig mad, så mangler din krop de livsvigtige vitaminer og mineraler til alle kroppens fantastiske processer og dermed forbrænding af mavefedt.

Når du giver din krop, alt det den har behov til at fungere optimal, så vil du opleve sovende celler bliver som nye med masser af vitalitet og overskud, så du kan tabe og forbrænde mavefedtet igen.

Alt det din krop ikke kan producere selv, skal du tilføre via kosten, eller støtte din krop med kosttilskud.

 

9 årsager som skyldes dit mavefedt sidder fast!

Som terapeutisk slankementor, arbejder jeg med din intelligente krop som vejviser. Kroppen lyver aldrig og fortæller alt om dig.

Kroppens unikke samspil af ressourcer, funktioner og energi spiller en afgørende rolle, når du vil have en sundere, slankere mere fedtfri mave.

Hvis du synes det er svært at forstå din krop, så bare rolig, det er mig som er specialist. Netop derfor har du brug for en holistisk livsstilsændring, når du drømmer om mindre mavefedt.

 

Læs mere om, hvordan mavefedtet afslører dine indre ubalancer

Detox kur - udrensning af din lever

Detox din lever og tab mavefedet

Hvad er detox

Hvad er detox

Gør en kæbespænding dig tyk

Gør en kæbespænding dig tyk på maven

Detox din krop, følelser og tanker

Detox din krop, følelser og tanker