Hvorfor bliver vi ramt af stress?

Hvad sker der i kroppen når stress rammer dig?

Stress handler ikke kun om travlhed, men en hektisk hverdag med mange to do lister hele tiden, gør dig anspændt og stresset.

Din krop begynder at producere stresshormoner, som sætter sig som smerter og ubehag i kroppen.

Tanker og mange bekymringer stresser også din krop. Så hvis du bruger meget tid og energi på fremtiden eller fortiden, forstyrer det din mentale balance og din energi. Dit nervesystem, får ikke ro og hvile nok.

Skal du hele tiden træffe beslutninger og være frontløber på mange projekter, så bruger din hjerne rigtigt meget energi, som kan være en stressfaktor for kroppen. Dit nervesystem kommer på overarbejde, og din hjerne er tændt hele tiden.

Er du aldrig tilfreds, har du en negativ tankespiral, hvor alt hele tiden skal være anderledes før du føler dig tilfreds.

Hvorfor bliver vi ramt af stress

Stress har mange symptomer

Mange har svært ved, at mærke, hvad kroppen og symptomerne i kroppen betyder. Derfor får de ikke stoppet op.

  • Måske tager du, en kop kaffe når kroppen er træt, frem for, at slappe af og give din krop, den ro og hvile den har behov for.
  • Eller du fylder dig med sukker, for at overleve dagen.
  • Tager en pille, når du har hovedepine, ondt i ryggen eller anden smerte.
  • Når du er forstoppet, tager du måske et afføringsmiddel, så du slipper for ubehaget.

Kroppen snakker til dig hele tiden. Den sender dig tydelig signaler.

Lyt til den, og giv den mere omsorg. Lad den få, den ro og hvile den har behov for.

Stress er desværre slidsomt for både din krop, dit nervesystem og hormonsystemet, og stress kan gør dig syg.

Hvorfor bliver vi ramt af stress?

Når vi bliver ramt af stress, skyldes det ofte vi har overhørt alle kroppens signaler, og haft for meget fart på, og overbelastet os selv, i en længere periode.

Overbelastningen kan være både en enorm travlhed, tankespind som kører 24-7, at du er ked af dit job, eller bekymrer dig om dine børn, parforhold, eller alt det du gerne vil, men ikke når.

Tankespind, tankemylder og vrede er enorm slidsomt og presser dit nervesystem og giver stresssymptomer.

Alt din energi i kroppen, trækker sig sammen, og du lukker ned for dig selv og de fantastiske ressourcer din krop gemmer på.

Hvorfor bliver vi ramt af stress?

Måske har du gået med en indre stress i kroppen i flere år og lidt af hovedpine, migræne, ondt ryggen, skulrene eller andre smertesymptomer.

Måske har du overhørt alle kroppens signaler og kørt videre i en travl hverdag uden, at have kontakt til dig selv.

Du er blevet fanget i en travl og hektisk hverdag, med alt for meget power på hjernen og glemt alt om, hvad din krop, sind og sjæl fortæller dig.

Er du online 7-24 med en masse tanker og bekymringer om fremtiden, deadlines eller to do lister, frem for at være til stede i nuet og mærker at du lever her og nu?