Udrensning & udrensningkure

Bliv klogere på hvad “udrensning”, “detox” og “udrensningskure” er, hvad de gør og hvad jeg anbefaler.

Hvis du er inspireret kan du få tilsendt mit gratis mini-kursus her. Det koster kun din e-mail.

Susanne Jensen – Din personlige slankekonsulent

Udrensning er en helt naturlig del af min livsstil, og 2 – 3 gange om året, rydder jeg op, giver slip og nulstiller min krop med en 10 dages udrensningskur.

En udrensningskur er ren sundhed for krop, sind og sjæl, hvor du trykker på pause og helbreder kroppen indefra, og udnytter kroppens egne ressourcer til helbredelse.

At tykke på pause med en udrensningskur og fastekur genoplader både kroppen fysik og mentalt. Det løfter vitaliteten og overskuddet op på et højre niveau. Og, så er det ren helse, at lukke ned i en verden hvor man ellers bare fylder på og fylder på, så man helt glemmer at mærke sig selv.

Når du trykke på pause, mærker du dig selv mere, du får fokus på din sundhed og kan bedre mærke hvad du har brug for, og hvad du skal give slip på.

Og, naturligvis sikre det mig stabil vægt, godt humør og en krop i balance.

Velkommen til mit sundhedsunivers.

Her starter din sundhed i kroppen, hvor du skaber sundhed og balance, med din fantastiske krop som vejviser.

Hvad betyder udrensning, detox og faste?

Udrensning eller afgiftning som det også kaldes, er en forkortelse af det engelske ord ”detoxification”. Det henviser til at man renser krop, sjæl og samt tanker for urenheder.

En udrensning har som udgangspunkt fokus på udskillelses af urenheder i organer og rensende systemer i kroppen. Vores kroppe arbejder nemlig i døgndrift på at omdanne eller neutralisere skadelige, fremmede eller forurenede stoffer som vi optager gennem luften, huden eller gennem munden. Disse kan have stor skadelig virkning på vores kroppe og immunforsvar, og hober sig med tiden op i farlige lagre i bla. organer og fedtdepoterne.

Kroppen renser naturligt og skønsomt, men nogle gange kan der være brug for ”kraftigere midler” for at komme en udrensning til bunds.

Selvom udrensninger og udrensningskure har eksisteret i hundredvis af år i mange kulturer, er det først indenfor de seneste årtier, at man er begyndt at få øjnene op for det. Dette skyldes, at man med tiden er blevet bedre til at finde disse farlige stoffer i vores kroppe, samt at vi generelt bliver udsat for mere og mere forurening i vores mad, tøj, kosmetik, i luften og lignende.

Selvom man passer på, køber økologisk og forholder sig til problemet, kan man i dagens Danmark ikke slippe helt for miljøgiftene. Derfor kan det være en god idé med en udrensning i ny og næ for at slippe af med de farlige stoffer, kemikalier og hormoner.

Vi som mennesker er ikke skabt til at leve med plastik, pesticider, forbrændingsmotorer, sprøjtemidler, tungmetaller og lignende gifte og stoffer. Vores kroppe har derfor ikke effektivt lært at udskille dem.

Udrensninger og udrensningskure giver kroppen de nødvendige værktøjer og det nødvendige skub til at få arbejdet sig igennem alle disse skadelige stoffer og slippe af med dem.

Hvad sker der, når din krop er forgiftet?

Det kan have rigtig mange bivirkninger at have en forgiftet krop. Heldigvis kan en udrensning klare det meste!

Hormonel ubalance

Hormonsystemet består som udgangspunkt at en række kirtler: hypofysen, bygspytkirtlen, æggestokke, mv. Derudover har vi også et mavetarmsystem og binyrer som ligeledes udskiller, filtrerer og modificerer kroppens hormonbalance. Alle disse er særdeles følsomme overfor miljøforurenede og giftige stoffer, kemikalier og metaller.

Nogle af de mest synlige bivirkninger som der kan være ved en hormonubalance omfatter bla.: humørsvningninger, manglende energi, hudproblemer, vægtproblemer, manglede sexlyst, depressioner, angst, uregelmæssige svedture, diarré, hovedpine, og meget mere!

Vores fantastiske kroppe

Vores krop skal holde hele livet og alle dens funktioner skal gerne holde så længe som muligt. Dette gælder alt fra vores skelet, muskler, sener, organer, hjerner, kredsløb, fordøjelsessystem, osv.

Desværre hjælper hverken giftstoffer, kemikalier eller forureninger på at holde kroppen i god behold. Og det er svært at komme udenom!

Leveren

Vores lever af et af de vigtigste organer vi har i kroppen når det kommer til udrensninger. Det er et meget lille organ som vi i det daglige ikke tænker meget over, men som sørger for at filtrere og omdanne meget store mængder af skadelige stoffer om til brugbare stoffer, eller udskille dem fra kroppen gennem urin, sved eller afføring.

Leverens står altså for at udrense kroppen på det daglige, men i takt med at vi bliver overdynket med kemikalier og miljøgifte, kan den blive overbelastet og dermed misse nogle af de skadelige stoffer vi får ind i kroppen.

For at holde leveren sund, rask og udrenset bør man tænke over sin kost og motionsvaner. Regelmæssig frisk luft og masser af motion hjælper leveren til at holde sig i form!

Hvis det alligevel er gået galt, eller du ønsker at gøre noget ekstra godt for din lever, så er en udrensningskur et rigtig godt bud på det.

Vores andre renseorganer

Udover leveren har kroppen en masse andre steder og funktioner som står for at udrense vores organer, blod og celler.

 • Nyrerne filtrer bla. Blodet for affaldsstoffer og hjælper os med at holde væskebalance.
 • Lungerne ilter blodet og sørger for at få frisk O2 i blodet. Sørg derfor for at holde dem i gang og sunde!
 • Mavetarmsystemet omdanner de fødevarer som vi indtager og sikrer os at vi indtager mad og væske når vi har brug for det, og udnytte som vi skal bruge, mens resten renses ud af af kroppen med urinen, afføringen og sveden.
 • Lymfesystemet findes mange steder i kroppen og sørger for at filtrere blodet for affaldsstoffer og farlige giftstoffer såsom kemikalier og pesticider. Vidste du desuden at det er derfor at de skifter farve hvis man får en tatovering i nærheden af en lymfeknude? Den renser blodet for de resterende farvestoffer som ikke er naturlige for kroppen. De stimuleres ved at man bevæger sig, og gør man ikke vil man risikere at få væskesamlinger i benene, og at lymferne ikke fungerer optimalt. Sørg derfor for masser motion!

Udrensningskur

Kan kroppen ikke bare udrense sig selv?

JO! For det meste og som regel kan den.

Men med en stigende påvirkning fra farlige stoffer, og stress i kroppen, bliver det sværere og sværere, for kroppen, at udrense sig selv.

Nogle kritikerer (især mange læger), mener ikke at det er nødvendigt med hverken udrensning eller detox-kure. Men men, som livsstilsterapeut og kropsterapeut ser jeg hver dag, kvinder i min klinik, som har afgiftningsproblemer, og gør dem overvægtige, utilpasse eller syge. Et stigende antal kemikalier og stoffer vores kroppen kommer i kontakt med, gør det nødvendigt, at udrense kroppen. Der findes pt. mere end 400 kemikalier og stoffer som vores kroppe ikke kan slippe af med naturligt, og selvom lægerne ikke mener at det er nødvendigt, så giver de heller ikke andre værktøjer til at udrense de skadelige stoffer.

Hvad er en udrensningskur så?

En udrensningskur er en kur hvor man har fokus på fødevarer og væsker som er gode for kroppen, og som virker naturligt udrensende. Derudover arbejder man aktivt på at undgå fødevarer, væsker og andre ting som kan være skadelige og forgiftende, og forstyrre kroppens hormonbalance.

På mine udrensningskure går jeg efter de fødevarer, som fremskyder udrensningsprocessen, og efter det som giver dig en god mæthedsfornemmelse og forbedrer fordøjelsen, så affaldsstoffer bliver udskilt hurtigt og effektivt.

Jeg går efter hormonvenlig kost, som forhindre dig i at opsamle fedt og sukker i kroppen, og som forbrænde mavefedt hurtigt.

Hvorfor tage en udrensningskur?

 

Der kan være et utal af personlige grunde til hvorfor DU skal tage netop en eller flere specifikke kure. Dette afhænger helt konkret af, hvilke affaldsstoffer og gener du har mest af, og hvor lang tid (og energi) du ønsker at bruge på udrensningskuren.

Vil du eksempelvis gerne af med en gammel gene eller bivirkning fra andre ting? Vil du gerne sætte forbrændingen op? Vil du af med blærebetændelse eller uro? Mv.

Udover de åbenlyse grunde til at lave en udrensning, kan det også være en god måde at se om du måske er allergisk overfor nogle fødevarer.

Udrensningskure kan afhjælpe gener som:

 • Forstoppelser og lignende
 • Diarré og lignende tarmproblemer
 • Dovenskab, træthed, ugideligheder
 • Uren hud, bumser, akne, hudorme, mv.
 • Oppustethed og smerter fra dette
 • Sukkerafhængighed og behovet for usunde sager
 • Hovedpine, blodtrykket og kroniske smerter som migræner
 • Allergier og overfølsomheder
 • Lavt energiniveau
 • Manglende sexlyst og lyst til intimitet
 • Muskel- og ledsmerter
 • Og meget mere!

Langvarig vs. Kortvarig udrensning 

En udrensningkur kan være alt fra et par timer til flere måneder – ja, faktisk resten af livet hvis du går ”all in”.

De kortsigtede kan vare mellem 1-10 dage og kan generelt være en god måde at give leveren og kroppen et pusterum til at komme sig, og lave en udrensning som løser ”her-og-nu problemer”.

De langsigtede er som regel mere ambitiøse og strækker sig ofte fra 10-60 dage. De er ofte mere skånsomme for kroppen og effekterne holder længere tid bagefter. Som regel omfatter disse kostændringer, væskeændringer, indtagelse af te, super foods, mineraler, vitaminer, antioxidanter, mv.

Jeg kombinere altid mine udrensningsprogrammer med, yoga, vejrtrækningsøvelser og meditation.

En udrensning giver dig fokus på én ting mere: DIG SELV

Udover at være god for krop og sind, så vil du helt automatisk få mere fokus på din krops, ve og vel, fordi du skal omlægge nogle rutiner og vaner. Dermed giver du dig selv et pusterum i en travl hverdag hvor det ikke handler om at hente børn, handle eller passe sine deadlines.

Vil du vide endnu mere om udrensninger, detox og udrensningskure?

Så kan du læse mere om mine udrensningskure her:

Detox kur

Hormonkur

Lær hemmeligheden bag vægttab

5 steps som sikrer dig vægttab

Har alderen sat sine spor?

Oplever du også, du kæmper forgæves med vægten og figuren?

Sådan får du resultater med min 5 steps som sikrer dig vægttab!

Lad mig vise dig vejen, med mit 14 dages mini-kursus.

5 stpes som sikrer dig vægttab nu!