Hvad gør stress ved kroppen?

Når du er fanget af stress, kan det være svært at mærke dig selv, derfor er det vigtig du stopper op, og får ro på dig selv. Stress gør dig sammenbidt, anspændt og nedbryder din krop, sind og sjæl. Jeg ved det, fordi jeg selv har mærket hvad stress gør ved kroppen.

Som kropsteraput gennem 20 år her i Odense, har jeg arbejdet med stress gennem mange år. At mærke, hvad stress gør ved kroppen på egen krop, har sat dybe fodspor i mit liv.

Din krop bliver drænet for glæde, vitalitet og energi. Du mister dit overskud, og kan øger din risiko for udbrændthed eller binyretræthed.

Derfor har jeg besluttet af stress ikke skal ødelægge mit liv. Og jeg håber du vil sige det samme, når du ved hvad stress gør ved kroppen.

Hvad gør stress ved kroppen?

Det er ikke for sjov, at jeg skriver stress gør dig anspændt, sammenbidt og nedbryder din krop. Jeg har selv været fanget af stress, og mærket alle symptomerne på min krop.

To gange i mit liv, er jeg blevet sat ud af kurs pga.af stress. Den første gang var det mentale problemer, som satte sig i min krop med psykosomatiske symptomer. Jeg var et sted i mit live, hvor jeg ikke kunne tage action på min situation. Jeg var presset i lang tid, og da jeg ikke selv kunne sige stop, gjorde min krop det for mig.

Anden gang jeg gik ned med stress, var efter flere år, med et højt arbejdspres. Et arbejdspres, jeg selv havde skabt, pga af passion for mit job med at hjælpe andre mennesker med bedre sundhed og velvære.

Jeg arbejdede alt for mange timer, og endte til sidst med, at miste min energi og blev ramt af enorm træthed, min krop havde sagt stop. Jeg glemte at nyde livet og slappe af og give min krop ro og hvile nok.

Hvad gør stress ved kroppen?

Personligt oplevede jeg, for 11 år siden at jeg faldt om. Jeg var på vej til fodbold med min søn, og pludselig sagde kroppen stop. Jeg lå i græsset, og husker tydeligt, at regnen ramte min krop, men jeg kunne ikke bevæge mig. Jeg lå bare der, og var fuldstænding ligeglad og tom indvendig.

Jeg kom en tur på sygehuset, hvor jeg fik målt puls og lavet hjertediagram. Der var ingen tegn, på noget alvorligt, så et par timer efter var jeg hjemme igen. Min krop var total slap, og der var absolut ingen energi til bevægelse, jeg var virkelige som et faldt batteri.

Jeg havde ikke haft fart på, eller presset mig selv fysisk, men mentalt var jeg ude af kurs og kunne ikke tage den rigtigte beslutning! Min krop fik en indre stresstilstand.

Kroppen er klog, den sagde simpelhen stop for mig, da jeg ikke selv kunne sige stop!

Jeg vidste godt, at jeg længe havde gået og haft det dårligt, fordi jeg egentligt havde fået mit drømme job, men det levede ikke op til mine forventninger og jeg mistrives. Jeg havde længe gået og bekymret mig, og brugt en masse energi på at tænke, men uden at tage action, fordi jeg ikke vidste hvad jeg så skulle.

Tankemylder og manglede action satte sig som stress i min krop, og min krop sagde stop.

Hvad gør stress ved kroppen

Hvad gør stress ved kroppen –

Jeg har mærket alle symptomerne på stress

Efter en flytning af min klinik, gik det helt galt mit batteri var kørt totalt fladt. Jeg følte jeg havde løbet 6 maratoner på 1 år og min krop gjorde ondt overalt. Jeg fik hjerte banken, samt hurtig puls, og trods en enorm træthed kunne jeg ikke sove.

Mit hovede var fyldt med tankemylder, og jeg følte jeg var landet i et liv jeg ikke havde energi til at leve.

Jeg blev tykkere og tykkere, trods min appetit var forsvundet, og jeg næsten spiste som en fugl. Jeg var kommet så langt væk fra min egen personlighed, blev totalt asocial, mit ellers gode humør og postive energi forsvandt.

Jeg mistede fuldstændig kontakten til mig selv, og var nødt til at stoppe så meget op, at jeg i en periode kun arbejde 3 dage om ugen.

Havde jeg ikke været selvstændig, var jeg blevet sygemeldt, men så var jeg endt med at gå konkurs. Jeg var nødt til at finde en løsning på at takle min vej ud af stressen.

Jeg var nødt til at stoppe helt op, og få kontakt til mig selv igen, Jeg skulle have masser af ro på, så jeg kunne træffe de rigtige beslutninger.

Jeg fik masser af stressbehandlinger, brugte yoga og meditation samt masser af lange gå ture i skoven.

Jeg kom godt igennem stressen, og fra stressramt til stressfri og i balance igen, er præcis det jeg vil fastholde resten af mit liv.

Det har selvføleglig betydet jeg har taget nogle valg i forhold til hvordan jeg vil leve mit liv. For hvis jeg fortsatte i samme spor, så villle jeg blive ramt af stress igen.

 

Hvad gør stress ved kroppen

Hvad gør stress ved kroppen?

Jeg måtte, ændre kurs i mit liv og træffe nogle svære valg…………………..

Min krop blev ændret efter min stressperiode, og satte spor i mit liv. Konsekvensen blev, jeg måtte sælge en del af min klinik, og gå tilbage til basis og arbejde solo igen. Jeg var fanget af alt for mange arbejdsopgaver, som ikke havde min interesse og drænede min energi.

Jeg har nu helt stressfri, og har udviklet min egen metode til at slippe fri af stress nu og i fremtiden. Jeg har ændret spor i mit liv og overvejer nøje, hvordan jeg bruger min energi og ressourcer, så jeg ikke brænder ud eller bliver fanget af stress igen.

At blive fanget af stress betød, jeg fandt tilbage til mig selv igen. Og nu kan jeg se tilbage på de positive gevinster. Jeg fik stoppet op, og ændret kurs, så jeg nu bruger mit arbejdsliv på det, jeg virkelig brænder for, men med færre arbejdstimer.

Jeg husker, at min krop har behov for hvile og afslapning, så den kan regenerere. Jeg har lært at sige nej og passe på mig selv med gode rutiner som afstresser min krop.

Jeg har gennem hele mit liv arbejdet med min krop, hvilket er naturligt som kropsterapeut.  Og jeg er sikker på, det er årsagen til, jeg har rejst mig hurtig igen, og undgået at falde i en dyb stresstilstand.

Jeg har gennnem hele mit liv ryddet op i kroppen, og brugt både kostterapi, zoneterapi, akupunktur og massage. Jeg har brugt motion, som en afgørende nøgle i mit liv.

Jeg genfandt min energi og ressourcer, og glæder mig over jeg fandt vejen ud af stress og nu kan hjælpe andre.

Hvad gør stress ved kroppen?

Stress er desvære blevet en folkesygdom, og mange glemmer helt at lytte til kroppen. Derfor er der flere og flere, som bukker under for stress. Stress findes i forskellige udgaver samt niveauer, men faktum er, at det har en negativ effekt på din sundhed og livskvalitet.

Stress sætter sig i kroppen, både fysisk og psykisk, og hvis du aldrig har stoppet op, og lyttet til din krop, samt de signaler den har sendt til dig, så kan der ligge flere års stressophobninger, blokeringer og negative energiblokeringer i din kroppen. Din krop er hele din livs historie og du bære hele din bagage i kroppen.

Energi flyder i hele din krop, men når stress rammer dig, stopper dit naturlige energiflow, fordi din krop kommer i alarmberedskab. Din krop føler sig truet som om, der var en løve efter dig. Prøv, at forstille dig, at din krop har følt sig truet i flere år, hvilken spænding og flow der så bliver i din krop.

Din krop svare altså igen. Din krop reagere med smerter, ubehag, dårlig fordøjelse, dårlig humør, vrede, mismod, øget sukker og kaffetrang, måske overspisning eller manglende appetit. Så hvis du har stresset dig selv og din krop i flere år, påvirker det din sundhed og livskvalitet på mange områder.

Defor skal du rydde op i din krop og få tømt din rygsæk. Når du tømmer din krop, for alt det du har været igennem i fohold til stress,  bekymeringer, skuffelser, vrede, irritationer, sorg, uro og andre ubehagelige oplevelser. Så får du frigivet energi, og skabt balance i din krop.

Du giver slip på spændinger og stress, som måske har påvirket dig i årevis. Du får vendt underskud til overskud, og optimeret din indre sundhedstilstand.

Hvad gør stress ved kroppen

Jeg møder mange mennesker, som aldrig har ryddet op i kroppen, men de har ryddet op i hovedet. Din krop og tanker følges af, og alle negative tanker sætter sig i kroppen og bloker for din energi, din indre saft og kraft bliver nedsat.

Når du rydder op i kroppen, rydder du også op i din tanker!

I kinesisk medicin styre hvert organ et række områder i kroppen, og tilsvarende følelser og tanker. Din krop er en unik helhed, og du kan ikke skille din hjerne og krop fra hinanden.

Stress slider på kroppen og nedbryder både dit nervesystem, din hormonbalance og udmatter kroppen fysisk og psykisk. Stress er en reaktion på langtids overbelastning, og en reaktion på dit liv gennem længere tid, ikke har været i harmoni.

Måske har du haft flere episoder gennem livet, hvor du har oplevet disharmoni, og kæmpet dig videre gennem livet fordi du ” Skulle”

Hvad gør stress ved kroppen?

For mig betød stress en ny kurs i livet. Og i dag, er jeg super glad for at ” jeg blev ramt” Det har virklige fået mig tilbage på sporet i mit liv.

Jeg ser det som det vigtigste, at passe godt på mig selv, og derfor arbejder jeg mindre og har fokuseret på at yoga og meditation er en helt naturlig del af mit liv.

Vi kan aldrig slippe helt uden om stress, men vi kan sørge for at tømme kroppen for stressophobninger jævnligt, og have nogle gode redskaber i hverdagen, som sikre vi ikke går ned med stress. Huske at afstresse kroppen efter en periode med for meget tryk på, så der bliver balance i kroppen i forhold til energi og ressourcer.

 

Hvad gør stress ved kroppen?

Er du også ramt af stress? Få hjælp til stress, så du kan mærke din krop på ny, og undgå stress slider dig op, og brænder dig ud.

Jeg tilbyder stressbehandling og stressforløb, så du kan sige farvel til stress og velkommen til ro, nærvær og øget livskvalitet igen.

Hvad er detox

Mit navn er Susanne Jensen.

Jeg er zoneterapeut, akupunktør, personlig træner, yogainstruktør og stresscoach her i Odense på Fyn.

Jeg hjælper dig med at give slip på stress i kroppen, så du kan få din energi og overskud tilbage igen.

Så du kan nyde livet mere afslappet med mere ro og velvære igen.

Lær hemmeligheden bag vægttab

5 steps som sikrer dig vægttab

Har alderen sat sine spor?

Oplever du også, du kæmper forgæves med vægten og figuren?

Sådan får du resultater med min 5 steps som sikrer dig vægttab!

Lad mig vise dig vejen, med mit 14 dages mini-kursus.

5 stpes som sikrer dig vægttab nu!